Nyheter

4 stora mattrender 2017

1. Koksnöt… allt Paradisnöten nummer ett dominerar det mesta i matväg, från topp till tå. Kokosmjöl, kokoschips, kokostortilla, kokossmör – den nyttigaste oljan har blivit den mest populära och återfinns i allt från smoothies till hudkräm. 2. Lila mat Det ovanliga är som alltid spännande och framförallt när vardagliga ting har en ny skrud. Tänk lila blomkål, lavendelfärgad sötpotatis, gredelin majs och sparris. 3. Alternativ pasta Glutenfria alternativ av quinoa, linser, bönor och grönsaker ersätter […]

4 stora mattrender 2017 Läs mer »

Prinskorvarna har anlänt! Tex: Pork, Apple and Cinnamon hos Taylor & Jones..

  Taylor & Jones har fått in sitt fantastiska, handgjorda julsortiment av läckra korvar! Det finns fem olika sorter prinskorvar: prinskorv med fläskkött, prinskorv med nötkött,  Cocktail Pork (samma innehåll en traditional Pork), Pork, Apple and Cinnamon och Pork, Apple and Cranberry. Hur gott?! T&Js prinskorvar är egentolkningar av det traditionella receptet. Den ursprungliga varianten är rökt och har den karaktäristiska röksmaken, därför har Taylor and Jones adderad extrarökt bacon till den färska korven. Dessutom

Prinskorvarna har anlänt! Tex: Pork, Apple and Cinnamon hos Taylor & Jones.. Läs mer »

Bloggen startades för tio år sedan med syf

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi

Linnéas Skafferi korades för några veckor sedan till vinnaren av det Stora Matbloggpriset 2016, och det är inte svårt att förstå varför. Bloggen startades för tio år sedan med syftet att vara en smidig samlingsplats för recept men idag har hobbyn övergått i jobb och när Linnéa inte sätter ihop inspirerande middagstips för bloggen jobbar hon som matskribent, matstylist och matfotograf. Resultatet är inspirerande recept, både i klassisk och experimentell tappning, från enkel, gyllene ugnspannkaka

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi Läs mer »

Hallen nr 12, Hötorgshallens prisbelönta matmagasin i vinterskrud

Hötorgshallens tolfte nummer av tidningen Hallen har kommit ut! Denna tjusiga matblaska har nu vunnit sitt tredje Publishing-pris och kan addera ännu en vit medalj i botten. Det nyaste numret är en pirog- och dessertspecial. Hallen presenterar ”det lilla svarta” i matväg, recept på grillat lamm på algeriskt vis och perfekt honungsglaserade ribs, banana split cheesecake och glöggig kanelpaj.   Tidningen finns att hämta kostnadsfritt i Hallen! Den är nästan så fin att den kan

Hallen nr 12, Hötorgshallens prisbelönta matmagasin i vinterskrud Läs mer »

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories

My Kitchen Stories tog hem priset för bästa bak- och dessertblogg i Matbloggpriset i år. Det är inte svårt att förstå varför, de skira, ljusa fotografierna och fantastiska bakverken och desserterna formligen lyser sig igenom dator- och mobilskärmen och rakt in i hjärtat hos besökarna. När jag lite motvilligt startade bloggen sommaren 2015 efter att mina vänner pushade mig att ta steget så trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att någon skulle besöka bloggen,

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories Läs mer »

3 goda och oväntade sylter till Ostkakans dag

Här är ett trevligt recept på en enkel ostkaka på LCHF-vis hos Matgiken för dig som vill baka själv. God måndag på er! Veckans första dag väcker blandade känslor hos gemene person så ifall det finns något att fira så är det väl ändå välkommet såhär i novembers mitt. Idag är det, bortsett från födelsedagar och årsdagar över hela landet, självaste ostkakans dag. Jajamen, den har en dag och det tackar vi för! Frågan är,

3 goda och oväntade sylter till Ostkakans dag Läs mer »

Stockholm Food Week, dag 2

Stockholm Food Week är inne på sin andra dag. Kom förbi och mingla, ta en aw till livemusik och provsmaka dig fram genom saluhallens korridorer. Ögonblicksbilder från igår när Niiinis och Jenny Warsén bjöd på grytor och långkok, Stockholms Jazzorkester svängde till stämningen utanför Hötorgshallens ingång och Lush Life bidrog med stämningsfulla toner på saluhallens nedre plan. Dagens (och hela veckans) händelser hittar du här.

Stockholm Food Week, dag 2 Läs mer »

Eventet bjuder på fyra dagar fyllda av akti

Vidga dina matvyer – foodweek.se by Hötorgshallen

Den 26 oktober går Stockholm Food Week by Hötorgshallen av stapeln. Eventet bjuder på fyra dagar fyllda av aktiviteter kring mat från olika delar av världen, säsongens råvaror och aktuella mathögtider. Kom på en kulinarisk fest under ordinarie öppettid och släpp lös din inre foodie i Hötorgshallen, som varit en central mötesplats för alla goda ting i över ett sekel. På plats finns kunniga matskribenter som med råvaror från olika handlare bjuder på högklassiga smakprover.

Vidga dina matvyer – foodweek.se by Hötorgshallen Läs mer »

Hösttryffeln har anlänt till Hötorgshallen

Carls deli rapporterade i veckan om en riktigt viktig höstnyhet – hösttryffeln! En guldklimpt som denna kommer garanterat att sätta finkant på höstens alla middagar. Hyvla över makaronerna, riv ner i champinjonsoppan, gör eget tryffelsmör och bre över grillade söndagsmackor med ost. Allt blir godare med tryffel helt enkelt! Tryffeln är dessutom en perfekt gå-bort-present, skippa vinflaskan eller blommorna när du ska på bjudning nästa gång och ha med en liten inslagen tartufo istället. Carls

Hösttryffeln har anlänt till Hötorgshallen Läs mer »

Förutom handlarnas favoritbarista och dagli

Bästa kaffet i Stockholm finns i Hötorgshallen enligt reseportalen We Are Nodes

Andreas på Himalaya har fått en ny titel. Förutom handlarnas favoritbarista och dagliga energiförsörjare är han nu även känd som den Episka Kaffemannen av reseportaljätten We Are Nodes. Sheida och Yasmin fick reda på Andreas kaffekunskaper ryktesvägen och beslutade sig för att bege sig till Hötorgshallen för att testa kaffet hos Anders på Himalaya och dokumentera upplevelsen. Den vänliga kundservicen från Andreas sida, kombinerad med hans omfattande kunskaper om olika kaffebönor och tillagningsprocesser gjorde honom

Bästa kaffet i Stockholm finns i Hötorgshallen enligt reseportalen We Are Nodes Läs mer »