Kött

En liten nötfärsbiff med en stor klick talgsmör

Hos Latinamerikanska Livs i Hötorgshallen säljs talgsmöret i glasburk, se ovan. Ibland blir en sugen på en ren smak. Inga tillbehör, bara en ensam smakupplevelse. Då behöver en de bästa råvarorna och något som förhöjer dem. Detta något kan till exempel vara talgsmör. Traditionellt sätt används alla delar av köttet men många brukar skära bort fettet. Det är slöseri med en fantastisk råvara som har använts i matlagning i hundratals år. Fettet, eller talg som […]

En liten nötfärsbiff med en stor klick talgsmör Läs mer »

Prinskorvarna har anlänt! Tex: Pork, Apple and Cinnamon hos Taylor & Jones..

  Taylor & Jones har fått in sitt fantastiska, handgjorda julsortiment av läckra korvar! Det finns fem olika sorter prinskorvar: prinskorv med fläskkött, prinskorv med nötkött,  Cocktail Pork (samma innehåll en traditional Pork), Pork, Apple and Cinnamon och Pork, Apple and Cranberry. Hur gott?! T&Js prinskorvar är egentolkningar av det traditionella receptet. Den ursprungliga varianten är rökt och har den karaktäristiska röksmaken, därför har Taylor and Jones adderad extrarökt bacon till den färska korven. Dessutom

Prinskorvarna har anlänt! Tex: Pork, Apple and Cinnamon hos Taylor & Jones.. Läs mer »

Cannelloni är gott. Det här receptet är m

Cannelloni på left over-korv

Ny basvara att ställa i skafferiet: cannelloni-plattor! Denna torrvara går ju nämligen att kombinera med det godaste (ok, mest ekonomiska och potentiellt godaste som finns): rester! Matsvinn är dumt och kostsamt för miljön. Cannelloni är gott. Det här receptet är med andra ord fullkomligt genialiskt. Riv över parmesan, prästost eller taco-ost (beroende på vad du har i kylen) så har du en perfekt onsdagsmiddag i november med ljumma italienska influenser. Cannelloni på left over-korv Prep

Cannelloni på left over-korv Läs mer »

Alla kötthandlare i Hötorgshallen kan hjä

Schnitzelmiddag på tio minuter

Visst låter Wienerschnitzel flott? Faktum är att det även är superenkelt att tillaga. Alla kötthandlare i Hötorgshallen kan hjälpa till med att skära och banka ut din schnitzel till perfekt tjocklek. Sedan är det bara för dig att panera den genom att doppa i vetemjöl, ägg och sist ströbröd – och så swish in i stekpannan, 4 minuter på varje sida. Servera ihop med en grönsallad med fetaost, avokado och gurka. Kanske lite kidneybönor för dig som vill ha

Schnitzelmiddag på tio minuter Läs mer »

Sötpotatis, paprika, vitlök och kryddig la

Linsgryta med Merquez och persiljebulgur från systrarna Eisenman

Dagens middagsinspiration är definitivt den här ljuvliga linsgrytan hos Systrarna Eisenman, fotad av Ulrika Ekblom. Sötpotatis, paprika, vitlök och kryddig lammkorv hör till ingredienserna i denna hösthöjdare. Recept hittar du här och rå merquez hittar du hos La Gazelle i Hötorgshallen!  

Linsgryta med Merquez och persiljebulgur från systrarna Eisenman Läs mer »

Mörning kallas processen när köttets egna

Nu ännu mörare kött hos Latinamerikanska

För att få ett riktigt smakrikt och mört kött, kan man hängmöra köttet. Mörning kallas processen när köttets egna enzymer bryter ner proteiner i celler och bindväv. Kort och gott: man låter köttet ruttna på utsidan för att få ett godare och smakrikare kött inuti. Det gör man genom att låta köttet hänga i ett kylrum under en längre tid, gärna flera veckor. Sedan skär man bort allt det förruttnade köttet och kvar har man ett delikat kött

Nu ännu mörare kött hos Latinamerikanska Läs mer »

Nu kanske lördagsmiddagen redan är klar oc

Wagyu i Hötorgshallen!

Ovan: Wagyu från Latinamerikanska livs i Hötorgshallen. Nu kanske lördagsmiddagen redan är klar och i vissa fall uppäten, men inför lördag nästa vecka kommer här ett toppentips: Wagyu! Latinamerikanska Livs i Hötorgshallen fick i torsdags in köttvärldens Rolls-Royce i form av svensk fullblodswagyu från Valdemarsvik. Wagyu är en boskapsras som ursprungligen kommer från Japan och köttet har blivit världskänt för sin fantastiska smak, och prislapp. Men många foodies är enade i att det är en

Wagyu i Hötorgshallen! Läs mer »

Korv med rabarber och ingefära från Taylor & Jones

Den här somriga korven är lika frisk och god som den är fotogenisk. Handgjord är den också förstås, som alla Taylor & Jones korvar, och den passar lika gott på grillen som i stekpannan. Dessutom är den suveränt god ihop med mangovinägretten från P&B. Visste ni förresten varför vissa korvar kallas för bangers? Det är för att de spricker i skinnet vid tillagningen. Vita korvar känns lite lättare än röda, fylligare sorter. Dessutom är de

Korv med rabarber och ingefära från Taylor & Jones Läs mer »

Spanska spädgrisar hos Latinamerikanska livsmedel

Latinamerikanska livsmedel har fått in spädgrisar från Spanien. Grisarna är uppfödda på ekollon och naturbete vilket ger dem en ännu smarriga smak. Ett foto publicerat av Food And prop Stylist (@lindalundgren1) Jul 20, 2016 kl. 12:56 PDT Spädgrismiddag. Ett foto publicerat av Per Morberg (@permorberg_official) Maj 30, 2016 kl. 5:42 PDT Ett tips på spädgrisrecept är Per Mobergs ”helstekt spädgris tillagad på äkta skogvaktarvis”. Tolga från Latinamerikanska livsmedel hälsar alla välkomna (på bilden med deras hemmagjorda buljong). Han kan även hjälpa till att

Spanska spädgrisar hos Latinamerikanska livsmedel Läs mer »

Den funkar bra att grilla i stor bit efterso

Helgrillad entrecote med rub kansas style -> recept

Trött på midsommarsillen? No more lax? Fram med grillen och langa på en hel bit entrecote. Den funkar bra att grilla i stor bit eftersom att den är mör men har fett både utanpå och insprängt. Med en bra rub blir den sommarens vinnare på grillen enligt vår tidning. Entrecoten kan ni inhandla hos G.Nilsson Livs eller Latinamerikanska livsmedel imorgon, då har hallen öppet som vanligt. Sen gör du såhär: Helgrillad entrecote med rub kansas

Helgrillad entrecote med rub kansas style -> recept Läs mer »