Recept

Tips på recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

[sub_category_list]

Julens snyggaste klapp hos P&B

P&B kan lösa många problem – sockersuget, jakten på den perfekta hjortronsylten och inte minst julklappångesten. Här finns nämligen något för precis alla – balsamico-experten, chokladconnoisseuren, lakrits-specialisten och gottegrisen; både den vanliga och veganska. Choklad från världens alla hörn och sylter med högsta möjliga frukthalt glittrar i tjusiga förpackningar på hyllorna. Rosaglittriga praliner och handgjorda tryfflar, jaa allt du behöver (och inte visste fanns) finner du hos P&B på Hötorgshallens gatuplan. Inslaget i cellofan eller […]

Julens snyggaste klapp hos P&B Läs mer »

Den färska, och färgstarka maten hos Bosph

Julbord utan kött hos Bosphorus Meze

Att julbordet är en buffé har sina fördelar och numera är en vegetarisk hörna given i de flesta hushåll. Den färska, och färgstarka maten hos Bosphorus är som bekant ett uppskattat inslag på julbuffén och i år är inget undantag. Den finns en julcateringmeny för den som behöver lite inspiration och föredrar den stressfria versionen av julhandel: beställning. Maila och få ett hum om innehåll och offert. Veganen, vegetarianen, allergikern och förstås även köttätaren kommer

Julbord utan kött hos Bosphorus Meze Läs mer »

Strangolapreti – italienska gnocchi på bröd och spenat

Strangolapreti kallas en typ av gnocchi (pasta) som görs på bröd och spenat. De är en traditionell rätt som är typisk för området Trentino i Italien. Jag var där i höstas och fick lära mig göra egna. Superenkelt. Strangolapreti görs på bröd som med fördel inte är dagsfärskt.  Pastan som ska vara stor som mandariner är otroligt mättande ihop med det smälta smöret. Toppas med ett blad salvia innan servering! Strangolapreti – italienska gnocchi på

Strangolapreti – italienska gnocchi på bröd och spenat Läs mer »

Frossa i kakor på kakans dag den 18:e december

Julen närmar sig med stormsteg, men som en räddare i julhysterin tornar Kakans dag upp sig den 18e december. En dag då du faktiskt är tillåten att ta en kaka till, eller till och med tio, trots att julhelgen närmar sig. För att göra det enkelt har jag samlat några kakrecept som redan finns i bloggen. Tre kakrecept #1. Pistaschkaka med ricottakräm och rårörda rabarber Med sin nötiga pistaschbotten och de syrliga rabarberna så gör denna bildsköna kaka

Frossa i kakor på kakans dag den 18:e december Läs mer »

Det här receptet gick ut med förra veckans

Torsk med kål, brynt grädde och konfiterad äggula

En försvinnande god bit vit fisk med brynt smör och krispig vinterkål är den perfekta vardagsmiddagen inför julens buffébordsbonanza. Det här receptet gick ut med förra veckans nyhetsbrev, tillsammans med ett skräddaranpassat vintips. Ifall du vill prenumerera på Hötorgshallens nyhetsbrev och få helgtips varje veckoslut så kan du skriva upp dig här i sidomenyn 💖 –> Torsk med kål, brynt grädde och konfiterad äggula Prep time: 10 mins Cook time: 50 mins Total time: 1

Torsk med kål, brynt grädde och konfiterad äggula Läs mer »

En liten nötfärsbiff med en stor klick talgsmör

Hos Latinamerikanska Livs i Hötorgshallen säljs talgsmöret i glasburk, se ovan. Ibland blir en sugen på en ren smak. Inga tillbehör, bara en ensam smakupplevelse. Då behöver en de bästa råvarorna och något som förhöjer dem. Detta något kan till exempel vara talgsmör. Traditionellt sätt används alla delar av köttet men många brukar skära bort fettet. Det är slöseri med en fantastisk råvara som har använts i matlagning i hundratals år. Fettet, eller talg som

En liten nötfärsbiff med en stor klick talgsmör Läs mer »

Kladdkaka med saffran och vit choklad, recept

I takt med att dagarna blir mörkare och kortare så blir också fikorna fler. Advent och lucia avlöser varandra på kontor och i kök över hela landet så det gäller att variera pepparkakorna och clementinerna. Den här kladdkakan har fått en riktigt tjusig julskrud och kan nog koras till decembers godaste fika. Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner

Kladdkaka med saffran och vit choklad, recept Läs mer »

Marockanska sardiner i cous cous och Ratatouille

Ratatouille är en fransk grönsaksröra som ursprungligen kommer från Nice med tomat i basen, lättstekt vitlök och grönsaker. Ordet betyder att röra om och beskriver grunderna i tillagningen bra, sen finns det recept som går in på processen ännu djupare, där utvalda grönsaker förbereds inför stekningen på olika sätt. Till exempel kan vissa grönsaker kokas separat och sedan ihop så att varje grönsak smakar som sig själv. Det gemensamma målet är för de olika tillagningssätten

Marockanska sardiner i cous cous och Ratatouille Läs mer »

Prinskorvarna har anlänt! Tex: Pork, Apple and Cinnamon hos Taylor & Jones..

  Taylor & Jones har fått in sitt fantastiska, handgjorda julsortiment av läckra korvar! Det finns fem olika sorter prinskorvar: prinskorv med fläskkött, prinskorv med nötkött,  Cocktail Pork (samma innehåll en traditional Pork), Pork, Apple and Cinnamon och Pork, Apple and Cranberry. Hur gott?! T&Js prinskorvar är egentolkningar av det traditionella receptet. Den ursprungliga varianten är rökt och har den karaktäristiska röksmaken, därför har Taylor and Jones adderad extrarökt bacon till den färska korven. Dessutom

Prinskorvarna har anlänt! Tex: Pork, Apple and Cinnamon hos Taylor & Jones.. Läs mer »

Anrättningen (en klassikerrätt förtjänar

Stockholms godaste räksallad

Bara tanken på denna räksallad gör mig hungrig igen, den var så oerhört god! Handskalade räkor med finhackad krispig sallad, quinoa, len rhode island-sås och ägg. Anrättningen (en klassikerrätt förtjänar ett gammaldags ord) kommer från Sandys på Hötorgshallens gatuplan och kan avnjutas på plats i deras servering vid fönstret med finfin utsikt över Hötorget. Men den är så pass god att den går bra att äta till middag också, förslagsvis serverad på en tjusig tallrik

Stockholms godaste räksallad Läs mer »