Handlare

Bosphorus har nämligen släppt nyheten röd

Vegetarisk hälsopicknick med Bosphorus

En romantisk och grön picknick i det gröna är temat för detta inlägg. Bosphorus har nämligen släppt nyheten rödsbetsplättar och de vackra rosa skapelserna kändes perfekta för en fotografering bland blomblad och örtkvistar. Röran ovan är ezme, en pikant paprikaröra för att sätta lite extra krydda på kalaset. Picnicen blir lätt krånglig med engångsgrill och allt vad det innebär. För många blir det grillad kyckling eller grillkorv. Men en kall och hälsosam mini-buffé är egentligen […]

Vegetarisk hälsopicknick med Bosphorus Läs mer »

Gotländsk ramslök hos Sandins i Hötorgshallen

Nu har Sandins frukt & grönt fått in vårens ramslök från Gotland! Ramslök är en grön växt som bland annat växer vilt på Gotland och som även kallas för skogsvitlök på grund av sin distinkta doft och smak. Perfekt för vårens matlagning! Gör soppa på ramslök, använd den som krydda i såser och sallad eller slå ihop en drömsk ramslökspesto – en vårig rätt att imponera med! Här kan du läsa mer om hur du gör egen

Gotländsk ramslök hos Sandins i Hötorgshallen Läs mer »

Med smak av lavendel

Fira in våren med lavendelsirap, lavendelpannacotta eller vad sägs om en läskande lavendellemonad? Den lugnande blålilaskimrande växten lavendel kan vara så mycket mer än ljuvlig att dofta på och underbart skön för ögat. P&B delikatesser i Hötorgshallen säljer lavendel i olika former som du med fördel kan använda i matlagningen. Finns det något mer sommardrömmigt än lavendel? ”Låt smaken av somriga Provence komma hem till dig. Lavendel uppfattas ofta ha en parfymig och blommig smak som lätt tar över. Tricket

Med smak av lavendel Läs mer »

Klostertaler – ny österrikisk ost hos Österqvist

”En elegant ost från Östterike som har sting utan att vara dominant. Perfekt till ALLT.” Låter det för bra för att vara sant? Tja, nu finns den hos Österqvist i Hötorgshallen för dig som vågar smaka – med risk för att bli beroende av denna läckerhet. Klostertaler är en smakrik österrikisk ost med lite nötig karaktär som tillagas på mjölk från österrikiska alpkor. Den har sedan fått mogna under drygt ett halvår vilket ger den dess

Klostertaler – ny österrikisk ost hos Österqvist Läs mer »

Den klarar sig fint i rumstemperatur vilket

Bubbelkorv istället för ölkorv: Landjäger hos Österqvist

Landjäger är en lufttorkad korv från södra Tyskland som är populär som snackskorv. Den klarar sig fint i rumstemperatur vilket gör den perfekt för picnickorgen, båtturen och hiking-trippen. Det är med andra ord en typisk ölkorv: praktisk både format- och förvaringsmässigt. Finessen med landjäger är att den inte är lika rökig som klassiska ölkorvar. Vanligtvis går visan att rökig korv: ölsnacks och lufttorkade korvar: goda till vin (då den rökiga smaken inte tar över helt).

Bubbelkorv istället för ölkorv: Landjäger hos Österqvist Läs mer »

Bästa med våren

Vad är det bästa med våren? 3 handlare svarar

Våren är här och till senaste numret av tidningen Hallen passade jag på att fråga några av Hötorgshallens handlare vad de tycker är det absolut bästa med våren när det kommer till mat. Här kan du läsa deras matiga svar! Rowena från Mi Esquina: ”Chorizo! Det är så gott att grilla på våren. Även piroger är perfekt om man vill gå ut och njuta i vårsolen.” Francika från Pallas Delikatesser: ”Salsiccia! Matglädjen och grillivern som

Vad är det bästa med våren? 3 handlare svarar Läs mer »

Vårens glassmak har anlänt till Gelato Bar: Svarta vinbär

Man skulle nästan kunna missta den för en ”vanlig vanilj”, men det är alltså bara ett sundhetstecken. Gelato Bars nya vårsmak ”Svarta vinbär” är enbart tillverkad av naturliga råvaror, helt utan färgämnen. Det ger den en något mindre färgglad utstrålning, men som vi ju alla vet är det insidan som räknas, eller hur? Och insidan i detta fall är …ja himmelsk! En lite syrlig och bärig glassort som för tankarna till somriga svarta vinbärs-buskar i

Vårens glassmak har anlänt till Gelato Bar: Svarta vinbär Läs mer »

Viltsvinsburgare och Vilt Rydberg hos Hellbergs

Hellbergs fågel och vilt har en liten bistro där du kan avnjuta delikata, innovativa rätter tillagade på plats. Menyn ändras regelbundet, och ju nu erbjuder de en delikat viltsvinsburgare tillagad på eget bakat bröd, viltsvinsbiff, avokado, rödlök, en coleslaw med ingefära i, och ugnsbakade potatishalvor på sidan. En burgare du bara måste smaka! Hamburgerbrödet bakas direkt hos Hellbergs vilket gör det pudrigt, mjukt och ljummet. 120 riksdaler kostar den här viltsvinsburgaren hos Hellbergs Fågel och Vilt i

Viltsvinsburgare och Vilt Rydberg hos Hellbergs Läs mer »

G.Nilsson (t.v.) har utökat sitt fina lamm

Dags att införskaffa påsklammet

Det har blivit hög tid att införskaffa det klassiska påsklammet! I Hötorgshallen finns det flera handlare som säljer lammkött, och några som satsat lite extra så här inför påsk är Latinamerikanska Livsmedel och G.Nilsson. G.Nilsson (t.v.) har utökat sitt fina lammsortiment till påsken med bl a svenskt färskt dilamm! Men även Latinamerikanska (t.h.) säljer svenskt lammkött i form av gotländskt dilamm, men också marinerad lammstek och lammkotletter. Även om påsklammet känns som en klassiker på

Dags att införskaffa påsklammet Läs mer »

parmiggiano reggiano från Fromageriet

40 kg parmiggiano reggiano till salu

50 gånger per år tar Dr Käse, alias Jon Andri Zogg på Fromageriet i Hötorgshallen, fram sina speciella parmesanknivar. Vant rispar, sticker och skär han med dem i en 40-kilos parmiggiano reggiano och bara några minuter senare ligger den stora parmesanosten klyvd i åtta bitar – redo att delas ytterligare när kunderna kommer till disken. Vissa köper halvkilosbitar, det gör jag med, andra köper från hektot och uppåt. Men ost blir aldrig för gammal, så

40 kg parmiggiano reggiano till salu Läs mer »