Handlare

Brunbergs chokladkyssar med vaniljglass

Brunbergs kyssar är den finska versionen av de svenska Mums Mums-bollarna. De chokladdoppade marängpuffarna finns i olika smaksättningar och har funnits ända sedan 1951. Vem skulle inte vilja ha en Kyss? frågar Brunberg på sin hemsida och menar att ”Varje tugga är en fyllig smekning för smaksinnet”. Det låter bra, och det är der också! Speciellt om en strösslar bollarna över sommarsmält, gräddig vaniljglass och låter någon bigarrå gästspela. Sommarens smak är citron-lime och du […]

Brunbergs chokladkyssar med vaniljglass Läs mer »

Somrig bläckfisksallad med vitlök och persilja

Vissa saker är lika delar sommar och vinter. Kanske är de mest ledighet. Bläckfisksalladen ovan från Hav till exempel. När den dyker upp så har en det gott (pga ledighet om inte annat!). Den persilje- och vitlöksdoftande bläckfisken passar så bra till semesterdagar när skivat bröd räcker till middag. Då plockar du bara fram de tillbehör du behagar och låter spisen vara av för en stund. På den här snabba sommarbrickan fick bläskfisksalladen sällskap av

Somrig bläckfisksallad med vitlök och persilja Läs mer »

Sommarlakrits med vit choklad och fläder

P&B delikatesser har fått in den här stilrena lakritsen med smak av vit choklad och fläderblom! ”Vår sommarlakrits har en frisk och aromatisk fruktsmak med milda blomstertoner. Avnjut den barfota i gräset en ljummen sommarkväll – gärna med ett glas bubbel i handen.” Märket heter Lakrids by Johan Bülow och har tillverkat lakrits i tio år. För att fira sitt tioårsjubileum har de satt upp en egen sida där du kan läsa mer om lakritsmärkets

Sommarlakrits med vit choklad och fläder Läs mer »

Pitachips och fem olika medelhavsdipp

Byt ut den klassiska chipsskålen mot pitachips och den kladdiga chipsdippen mot fem olika röror med smak av Medelhavet istället! Bosphorus i Hötorgshallen har allt du behöver för ett lite smakrikare fredagsmys. De fem olika rörorna på bild är: Paprikaröra med valnötter – Murafi Mynta & vitosttzatziki – Canki Grillad aubergine-röra – Babga Morots-tzatziki Olivtapenade Grillade pitachips med lite krydda på är ett mycket prisvärt alternativ till chipspåsen. Perfekt för picknicken också. Mums!

Pitachips och fem olika medelhavsdipp Läs mer »

Svenska grönsaker hos Sandins

Sandins frukt och grönt har fått in färska svenska grönsaker i form av rödbetor, morötter, purjolök och rabarber. Dags att bjuda på smörstekta grönsaker och rabarberpaj! Svenska färska delikatesser direkt från grönsakslandet. Ett tips är att steka grönsakerna i smör tills de blivit mjuka men fortfarande har ett tuggmotstånd. Och sedan servera dem med riven peppar och flarn av parmesan ovanpå. Mums! Rabarberpaj med vaniljsås – finns det något somrigare? Till efterrätt bjuder du på

Svenska grönsaker hos Sandins Läs mer »

Färska pastarätter varje dag hos Carl’s Deli

Visste du att du varje dag kan avnjuta hallenlagade färska pastarätter hos den italienska delikatessbutiken Carl’s Deli? De bjuder på olika egenkomponerade rätter varje dag ihop med olika typer av pasta. Varje dag är en överraskning, förutom på fredagar då de alltid har sin traditionella Spaghetti Vongole – en italiensk pastarätt med musslor, vitlök och chili. Dagens pastarätt pyntas med ätbar rosalila blomma. Avnjut dagens pasta i Carl’s delis personliga restaurangdel med saluhallens sorl i

Färska pastarätter varje dag hos Carl’s Deli Läs mer »

California burger med avokadoröra

En Cali-burger är en grillad burgare med en generös mängd avokadoröra. Det är precis så gott och enkelt som det låter. Avokadoröran får du till genom att inte mosa avokadon fullt så mycket som du hade gjort i en guacamole, utan låt bitarna var lite större och blanda med en skvätt citronsaft, finhackad rödlök, olivolja och en klick harissa. Härliga nötburgare gjorda på högrevsfärs hittar du hos Taylor and Jones på Hötorgshallens gatuplan. Handgjorda och

California burger med avokadoröra Läs mer »

Chuleton från Örebro

Köttfantast? Då följer du förhoppningsivs Latinamerikanska livsmedel på instagram. De lägger regelbundet upp de mest fantastiska styckdelarna, oftast marmorerade och hängmörade under en längre tid. Ovan är en 72-månaders ko i form av Ribeye, eller Ribsteak (så kallad Chuleton) som de la upp häromdagen. Chuleton är den absolut saftigaste delen av nötköttet, den är mör och oftast benfri bortsett från ett större revben som gör dem enkla att hantera i matlagningen. Lufttorkad skinka och sparris

Chuleton från Örebro Läs mer »

Philly steak sandwich

Philly steak kommer ursprungligen från Philadelphia i Pennsylvania, USA där den ursprungligen serverades i så kallade luncheonettes, eller sandwich shops. Kort och gott är det en baguette fylld med rostbiff, oftast en finare variant som blivit uppskuren i en deli, tillsammans med nygrillad lök och smält ost. Redan på 30-talet ska de första philly steak-baguetterna ha serverats som resultatet av ett experiment i en korvkiosk och idag är den fylliga baguetten ett självklart inslag på

Philly steak sandwich Läs mer »

Brillat Savarin och smultron i sockerlag

Den här lilla kombon ställer du fram på bordet en sensommarkväll i juli när du vill unna dig något riktigt gott. Brillat Savarin är en otroligt krämig ost gjord på komjölk och grädde. Tänk dig världens godaste brie, så smakar den. Om en trycker till försiktigt på toppen så bildas en grop som är perfekt att servera marmeladen i! Till exempel fikonmarmelad eller smultron i sockerlag. Låt det rinna hypnotiserande längs med kanterna, blir bara

Brillat Savarin och smultron i sockerlag Läs mer »