Nyheter

Empanadas med Wallenbergare

Trend-pirogen empanadas kan fyllas med det allra mesta. Köttfärs, ägg, oliver, tonfisk, chorizo och wallenbergare. Du läste rätt, Saluplats Husman har tagit fram en egen tolkning av den populära pirogen och kombinerat det bästa från två kök: spanska empanadas med svenska wallenbergare. Utmärkt att äta på stående fot – ett stycke husmanskost i ett smidigt format. Ifall du vill servera pirogen till middag så passar den fint ihop med finhackad rödlök över en klick crème […]

Empanadas med Wallenbergare Läs mer »

Surkålens säsong – superfood från bronsåldern

Med hösten kommer surkålshuvudena och med dem: de stora grytorna från Balkan. Surkål görs av vitkål som skördas på våren vid Medelhavet, sedan läggs den in och lagom till hösten är de redo att lagas. Surkålen är full med probiotiska bakterier som gör underverk för magen. Att fermentera maten har man gjort sedan bronsåldern och det har varit ett sätt att förlänga matens hållbarhet på, särskilt när skördarna inte har varit lika riklig. På Balkan

Surkålens säsong – superfood från bronsåldern Läs mer »

Söndagstips: Smaka brasilianska delikatesser i Kungsträdgården

I morgon, söndag 6 augusti, är det Brazilian Day i Kungsträdgården. En dag med brasilianskt förtecken. Gänget från Latinamerikanska livsmedel kommer att finnas på plats och grilla picanha och chorizo. De kommer även att presentera några av höstens nyheter i deras sortiment – så ta en sväng förbi Kungsan och säg hej! Det glada gänget från Latinamerikanska livsmedel. Wikipedia om Picanha: ”Picanha är en smakrik köttbit med ursprung i Brasilien. Picanha, uttalas ”pickannja”, är en

Söndagstips: Smaka brasilianska delikatesser i Kungsträdgården Läs mer »

Hötorgshallen genom andras ögon

Rökt björnkött, färskost med renkött och vildsvinssalami stod på Hellbergs avsmakningsmeny ovan. Det är alltid kul att se Hötorgshallen genom andras ögon, och nyligen tipsade Rosanna i Finska Butiken om ett inlägg av mat- och reseskribenten Kavita på Kavey Eats. Under ett Stockholmsbesök kikade hon nämligen in i vår kära saluhall. Fromageriet bjöd på en titt i sitt lagringsutrymme där ostarna får stå och mogna under perfekta förhållanden tills de är redo för butiken. Här fick

Hötorgshallen genom andras ögon Läs mer »

Färska pastarätter varje dag hos Carl’s Deli

Visste du att du varje dag kan avnjuta hallenlagade färska pastarätter hos den italienska delikatessbutiken Carl’s Deli? De bjuder på olika egenkomponerade rätter varje dag ihop med olika typer av pasta. Varje dag är en överraskning, förutom på fredagar då de alltid har sin traditionella Spaghetti Vongole – en italiensk pastarätt med musslor, vitlök och chili. Dagens pastarätt pyntas med ätbar rosalila blomma. Avnjut dagens pasta i Carl’s delis personliga restaurangdel med saluhallens sorl i

Färska pastarätter varje dag hos Carl’s Deli Läs mer »

Taleggio med brittisk rotfruktsmarmelad

Ostbrickor kan bli vackra historier, som kanvas av färger och smaker med säsongens frukter och grönsaker. Jacksons ost tipsade om en mörk och mustig rotfruktsmarmelad från prisbelönta Tracklement’s, så då fick tillbehören gå i samma färgskala. Rädisor och mörka druvor passar faktiskt utmärkt till krämig taleggio som fått smälta någon timme i rumstemperatur innan den serveras. Det behöver inte vara svårare än att du skär några rektanglar ost och lägger på en klick marmelad, då

Taleggio med brittisk rotfruktsmarmelad Läs mer »

Save the date: Stockholm Food Week i Hötorgshallen 20-23 september

Förra året startade Hötorgshallen en ny tradition: en helt egen matvecka – Stockholm Food Week. I år gör vi om det, den här gången mellan 20 och 23 september. Under fyra dagar kommer det att bubbla och sjuda inne i Hötorgshallen. Våra handlare är i fokus och tillsammans med stjärnkockar och ett alldeles eget husband kommer vi bjuda på en härlig och höstig upplevelse! Varje dag kommer att ha ett eget tema under veckan, vi

Save the date: Stockholm Food Week i Hötorgshallen 20-23 september Läs mer »

Hötorgshallens nya hemsida, hurra!

Hipp hipp hurra för Hötorgshallen som fått sig en tjusig ny internet-skrud! Här är några av de sakerna du kan göra i vårt webb-hem just nu: Saluhallens butiker På handlarsidorna lär du känna var och en av våra handlare bättre. Alla butikerna är kategoriserade i varsin genre, tex kött eller fisk beroende på sortiment. På sidorna finns länk till handlarens egen hemsida och kontaktuppgifter ifall du vill lägga en beställning. Matkarta På världskartan, som uppdateras

Hötorgshallens nya hemsida, hurra! Läs mer »

Hötorgshallens nyaste handlare, Noodle Mama

Hötorgshallen har fått sig en sprillans ny handlare – Noodle Mama! På övre plan, vid ingångarna mot Sergelgatan ligger detta ramen-paradis där du kan mixa din ”bowl” precis hur du vill. Välj mellan 3 olika sorters nudlar (eller mangosallad om du kör kolhydratfritt) samt den protein och dressing du är sugen på för dagen. Friskt, fräscht, fyllt med god- och grönsaker i färgglada skålar och på lekfulla brickor: Förresten: för varje bowl du köper (förutom

Hötorgshallens nyaste handlare, Noodle Mama Läs mer »

Sveriges Mästerkock 2017 Klara Lind besöker Hötorgshallen

Förra veckan, dagen efter Sveriges Mästerkock-finalen, befann sig vinnaren Klara Lind på plats i Hötorgshallen. Eftersom Klara är uppvuxen i Sydamerika så var det inte första besöket i Hötorgshallen, genom åren har hon hittat favorithandlare i sann stammis-anda. Hos La Gazelle plockar hon gärna med sig färdiglagad mat i fartern och Mi Esquina har många ingredienser, kryddor och burkar som är svåra att få tag i på andra ställen men som är ett måste om

Sveriges Mästerkock 2017 Klara Lind besöker Hötorgshallen Läs mer »