Produkter

5 julnyheter i Hötorgshallen

Glad andra advent! I Hötorgshallen är julmaten i full beredning, hundratals kilon med sill läggs mästerligt in i köken medan julkulor dinglar över handlarnas diskar, meterhöga pallar med alltifrån Panettone till kanelmandlar anländer dagligen till saluhallens lastkaj och handlarna laddar butikerna med julmat och traditioner från hela världen. Ifall du missat det så kommer här en liten round-up över mumsiga julaktiviteter just nu: 1. Prinskorven har anlänt Prinskorv med fläskkött, prinskorv med nötkött,  Cocktail Pork […]

5 julnyheter i Hötorgshallen Läs mer »

Marockanska sardiner i cous cous och Ratatouille

Ratatouille är en fransk grönsaksröra som ursprungligen kommer från Nice med tomat i basen, lättstekt vitlök och grönsaker. Ordet betyder att röra om och beskriver grunderna i tillagningen bra, sen finns det recept som går in på processen ännu djupare, där utvalda grönsaker förbereds inför stekningen på olika sätt. Till exempel kan vissa grönsaker kokas separat och sedan ihop så att varje grönsak smakar som sig själv. Det gemensamma målet är för de olika tillagningssätten

Marockanska sardiner i cous cous och Ratatouille Läs mer »

Prinskorvarna har anlänt! Tex: Pork, Apple and Cinnamon hos Taylor & Jones..

  Taylor & Jones har fått in sitt fantastiska, handgjorda julsortiment av läckra korvar! Det finns fem olika sorter prinskorvar: prinskorv med fläskkött, prinskorv med nötkött,  Cocktail Pork (samma innehåll en traditional Pork), Pork, Apple and Cinnamon och Pork, Apple and Cranberry. Hur gott?! T&Js prinskorvar är egentolkningar av det traditionella receptet. Den ursprungliga varianten är rökt och har den karaktäristiska röksmaken, därför har Taylor and Jones adderad extrarökt bacon till den färska korven. Dessutom

Prinskorvarna har anlänt! Tex: Pork, Apple and Cinnamon hos Taylor & Jones.. Läs mer »

Bloggen startades för tio år sedan med syf

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi

Linnéas Skafferi korades för några veckor sedan till vinnaren av det Stora Matbloggpriset 2016, och det är inte svårt att förstå varför. Bloggen startades för tio år sedan med syftet att vara en smidig samlingsplats för recept men idag har hobbyn övergått i jobb och när Linnéa inte sätter ihop inspirerande middagstips för bloggen jobbar hon som matskribent, matstylist och matfotograf. Resultatet är inspirerande recept, både i klassisk och experimentell tappning, från enkel, gyllene ugnspannkaka

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi Läs mer »

Novello – säsongens första olivolja är här

Få saker slår en krämig buffelmozzarella med en riktigt smakrik olivolja på. Obs att olivoljan på bilden inte är en novelloolja. Novello kallas den allra första olivoljan som pressas för säsongen i Italien. Den pressas på oliver som är färskare än tio dagar vilket gör den oemotståndligt smakrik. Den är klar till november och nu finns den alltså att köpa från Pallas Delikatesser i Hötorgshallen. Pallas Delikatesser säljer en flaska toscansk Olio Novello för 160

Novello – säsongens första olivolja är här Läs mer »

Upptäck Havs sprudlande bar

Havs serveringsdel är en riktig guldhörna och inte bara för att borden skimrar i lovande mässing. I hörnet intill butiken på nedre plan kan stammis- såväl som kändisspaning bedrivas, både politiker, musiker och stjärnkockar kan ses med ett glas i handen och en perfekt gratinerad hummer med pommes på tallriken. Utsikten från serveringen är över butiken och som en lång, dignande kustremsa sträcker diskarna ut sig framför gästerna. Här är stämningen på topp, både framför

Upptäck Havs sprudlande bar Läs mer »

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories

My Kitchen Stories tog hem priset för bästa bak- och dessertblogg i Matbloggpriset i år. Det är inte svårt att förstå varför, de skira, ljusa fotografierna och fantastiska bakverken och desserterna formligen lyser sig igenom dator- och mobilskärmen och rakt in i hjärtat hos besökarna. När jag lite motvilligt startade bloggen sommaren 2015 efter att mina vänner pushade mig att ta steget så trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att någon skulle besöka bloggen,

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories Läs mer »

Cannelloni är gott. Det här receptet är m

Cannelloni på left over-korv

Ny basvara att ställa i skafferiet: cannelloni-plattor! Denna torrvara går ju nämligen att kombinera med det godaste (ok, mest ekonomiska och potentiellt godaste som finns): rester! Matsvinn är dumt och kostsamt för miljön. Cannelloni är gott. Det här receptet är med andra ord fullkomligt genialiskt. Riv över parmesan, prästost eller taco-ost (beroende på vad du har i kylen) så har du en perfekt onsdagsmiddag i november med ljumma italienska influenser. Cannelloni på left over-korv Prep

Cannelloni på left over-korv Läs mer »

3 goda och oväntade sylter till Ostkakans dag

Här är ett trevligt recept på en enkel ostkaka på LCHF-vis hos Matgiken för dig som vill baka själv. God måndag på er! Veckans första dag väcker blandade känslor hos gemene person så ifall det finns något att fira så är det väl ändå välkommet såhär i novembers mitt. Idag är det, bortsett från födelsedagar och årsdagar över hela landet, självaste ostkakans dag. Jajamen, den har en dag och det tackar vi för! Frågan är,

3 goda och oväntade sylter till Ostkakans dag Läs mer »

Mycket hasselnötter, några rostade pumpafrön och kaffebavaroise

I novembermörkret dyker ett och annat ljus upp, och vissa skiner upp hela fikarum med sina blanka chokladytor. Den här nyheten i Thelins sortiment är ett exempel på lysande baklycka, gjord på hasselnöts- crisp, mousse och botten tillsammans med perfekta mängder mjölkchoklad och kaffebavaroise Men för att inte bli för medtagen av all sockerlycka kan du inleda fikat med månadens bröd. Novembers limpa hos Thelins består av vete och råg, havssalt och rostade pumpafrön. Mums!

Mycket hasselnötter, några rostade pumpafrön och kaffebavaroise Läs mer »