Recept

Tips på recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

[sub_category_list]

Bloggen startades för tio år sedan med syf

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi

Linnéas Skafferi korades för några veckor sedan till vinnaren av det Stora Matbloggpriset 2016, och det är inte svårt att förstå varför. Bloggen startades för tio år sedan med syftet att vara en smidig samlingsplats för recept men idag har hobbyn övergått i jobb och när Linnéa inte sätter ihop inspirerande middagstips för bloggen jobbar hon som matskribent, matstylist och matfotograf. Resultatet är inspirerande recept, både i klassisk och experimentell tappning, från enkel, gyllene ugnspannkaka […]

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi Läs mer »

Recept: Halstrad Wagyu av Morgan Stockhaus

Wagyu betyder ”japanskt nötkött” och är ett väldigt marmorerat och därmed också väldigt mört kött. Wagyu-rasen kommer från Japan men finns numera även i andra delar av världen, Latinamerikanska Livsmedel säljer till exempel svenskt wagyu-kött. När Stockholm Food Week gick av stapeln i Hötorgshallen så lärde Morgan Stockhaus hur du tillagar wagyu. Här kommer hans recept på halstrat innanlår av wagyu som serveras tillsammans med vasslebakad rotselleri, brynt spetskål, kornmjölsklimp, vinbärsbuljong och pepparrotssmör. Recept: Halstrad Wagyu av Morgan Stockhaus Serves: 4

Recept: Halstrad Wagyu av Morgan Stockhaus Läs mer »

Morots och halloumibiffar

Recept: Morots- och halloumibiffar

Entrecote och köttfärslimpa i all ära, men ibland vill man lyxa till det utan kött. För någon vecka sedan gjorde jag dessa, kanske inte så estetiskt vackra, men ack så goda morots- och halloumibiffar. Perfekta ihop med en matig sallad och färskoströra. Eller ihop med bulgursallad och humus. Recept: Morots- och halloumibiffar Serves: 8 Ingredients 250 g morötter 1 halloumiost (à 200 g) 2 ägg 3/4 dl ströbröd 1 tsk chiliflakes salt 1 krm svartpeppar

Recept: Morots- och halloumibiffar Läs mer »

Upptäck Havs sprudlande bar

Havs serveringsdel är en riktig guldhörna och inte bara för att borden skimrar i lovande mässing. I hörnet intill butiken på nedre plan kan stammis- såväl som kändisspaning bedrivas, både politiker, musiker och stjärnkockar kan ses med ett glas i handen och en perfekt gratinerad hummer med pommes på tallriken. Utsikten från serveringen är över butiken och som en lång, dignande kustremsa sträcker diskarna ut sig framför gästerna. Här är stämningen på topp, både framför

Upptäck Havs sprudlande bar Läs mer »

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories

My Kitchen Stories tog hem priset för bästa bak- och dessertblogg i Matbloggpriset i år. Det är inte svårt att förstå varför, de skira, ljusa fotografierna och fantastiska bakverken och desserterna formligen lyser sig igenom dator- och mobilskärmen och rakt in i hjärtat hos besökarna. När jag lite motvilligt startade bloggen sommaren 2015 efter att mina vänner pushade mig att ta steget så trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att någon skulle besöka bloggen,

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories Läs mer »

Cannelloni är gott. Det här receptet är m

Cannelloni på left over-korv

Ny basvara att ställa i skafferiet: cannelloni-plattor! Denna torrvara går ju nämligen att kombinera med det godaste (ok, mest ekonomiska och potentiellt godaste som finns): rester! Matsvinn är dumt och kostsamt för miljön. Cannelloni är gott. Det här receptet är med andra ord fullkomligt genialiskt. Riv över parmesan, prästost eller taco-ost (beroende på vad du har i kylen) så har du en perfekt onsdagsmiddag i november med ljumma italienska influenser. Cannelloni på left over-korv Prep

Cannelloni på left over-korv Läs mer »

Ta med röran i en tjusig glasburk på näst

Recept på Äggsmör -> perfekt för knytkalas

Har du smakat äggsmör någon gång? Oftast äts det som pålägg på karelska piroger men det är oerhört gott på till exempel knäckebröd med avokado och finhackad tomat, eller på små kavringssnittar med ett persiljeblad i toppen. Ta med röran i en tjusig glasburk på nästa knytkalas, det går supersnabbt att laga och oftast har en alla ingredienserna i kylen redan. Äggsmör har också en tendens att försvinna först från buffébordet, vilket ju alltid är

Recept på Äggsmör -> perfekt för knytkalas Läs mer »

3 goda och oväntade sylter till Ostkakans dag

Här är ett trevligt recept på en enkel ostkaka på LCHF-vis hos Matgiken för dig som vill baka själv. God måndag på er! Veckans första dag väcker blandade känslor hos gemene person så ifall det finns något att fira så är det väl ändå välkommet såhär i novembers mitt. Idag är det, bortsett från födelsedagar och årsdagar över hela landet, självaste ostkakans dag. Jajamen, den har en dag och det tackar vi för! Frågan är,

3 goda och oväntade sylter till Ostkakans dag Läs mer »

Gör din egen Kabanoss med Mange Schmith

Under lördagen på Stockholm Food Week visade Mange Schmith hur du stoppar din egen Kabanoss. Här kommer receptet! Observera att det blir fler än fyra kabanosser av detta recept, men om du ändå ska stoppa korv är det lika bra att göra många och frysa in. I kylskåp klarar sig den färska korven 2–3 dagar. Ett bra tips är att vara två när man stoppar korven. Se till att alla delar till köttkvarnen är kalla, lägg

Gör din egen Kabanoss med Mange Schmith Läs mer »

Recept: Fisktaco av Jonas Dahlbom

Under Stockholm Food Week förra veckan visade stjärnkocken Jonas Dahlbom hur man lagar sina egna fisktacos med choritzo, picklade tomater och mild chilimajjo. Latinamerikanska Livsmedel säljer både majsmjölet och tortillapressen i gjutjärn som du behöver för att lyckas. Här kommer receptet! Tortillapress i gjutjärn, 350 kr och Maseca Masa majsmjöl, 70 kr, hos Latinamerikanska Livsmedel. Jonas Dahlbom förbereder sin live-cooking med fisktacos. Fisktaco med choritzo picklade tomater och mild chilimajjo Author: Jonas Dahlbom Serves: 4 Ingredients 300

Recept: Fisktaco av Jonas Dahlbom Läs mer »