Handlare

mot hösttider och för att inte deppa ihop h

Älggryta à la Hellbergs med palsternacksallad och rostad potatis

Löven börjar gulna och älgen har anlänt till Hellbergs fågel & vilt i Hötorgshallen. Vi går mot hösttider och för att inte deppa ihop helt bjuder Hellbergs på sin allra godaste älggryta! Ett litet lättare recept på viltgryta som ihop med den syrligare palsternacksalladen får en mer sofistikerad touch. Receptet hittar du även i Hötorgshallens fina kundtidning Hallens senaste nummer (#7 2015). Älggryta à la Hellbergs Serves: 4-6 Ingredients 1 kg älgrytbitar, ca 150–200 g per person ½ flaska rött vin […]

Älggryta à la Hellbergs med palsternacksallad och rostad potatis Läs mer »

cket i sortimentet är sig likt (det mesta är

Handlarintervju med Prima Delikatesser

Prima Delikatesser har varit i Hötorgshallen sedan 1973 och idag är det syskonen Kristian och Katarina, den tredje generationen i familjeföretaget, som tagit över verksamheten. Mycket i sortimentet är sig likt (det mesta är från Balkan och Medelhavet) men nya inslag inkluderar hembakad och dagsfärsk burek, cevapcici-wraps med ajvar och valnötsfylld honungsbaklava. Bloggen var förbi och pratade favoritmat, gå-bort-gåvor och familjeföretagande. Hej på er! Vad är er personliga favorit i butiken? Katarina: Jag älskar ajvar!

Handlarintervju med Prima Delikatesser Läs mer »

ÖlandsChoklad, lästips och Nobelfesten

Hösten är här och i vanlig ordning är den ackompanjerad av ett plötsligt och intensivt choklad- och paraplybehov. Vilket av dessa behov som är starkast är dock inte helt säkert, kanske är en kombination att föredra. Det ideala scenariot är nog en egenfika vid fönstret med en bra bok och en nybryggd kaffe, paraplyet kan vänta. P&B i Hötorgshallen är de enda i Stockholm som säljer de Öländska pralinerna ovan, något som Kungens pressekreterare fick

ÖlandsChoklad, lästips och Nobelfesten Läs mer »

På spaning i Nagycsarnok – en ungersk saluhall

Visst är det något alldeles särskilt med att kliva in i en riktig saluhall? Sorlet, livfullheten, dofterna från världens alla hörn och den oändliga passionen för kvalitet och råvaror. Jag älskar förstås Hötorgshallen, men jag älskar också att besöka andra länders saluhallar när jag är ute och reser. För ett tag sedan var jag i Ungern och besökte deras otroligt vackra saluhall i Budapest, Nagycsarnok. Nagycsarnok är den största inomhusmarknaden i Budapest. Nagycsarnok är Budapests motsvarighet

På spaning i Nagycsarnok – en ungersk saluhall Läs mer »

Handlarintervju med Österqvist

Det är svårt att passera Österqvists i Hötorgshallen utan att få både tryffel- och ostabstinens. Och de marinerade oliverna! Och den sammetslena pata negran! Ibland undrar jag hur man lyckas jobba nere i Hötorgshallen utan att äta ihjäl sig? Sven Eriksson, ägare av Österqvist verkar i alla fall ha överlevt sitt delikatessparadis. Här kan du läsa min handlarintervju med honom: Hej Sven! Vad är din personliga favorit bland ert enorma sortiment av delikatesser? Vår Iberico Puro Bellota är

Handlarintervju med Österqvist Läs mer »

sett om du är förkyld eller inte, kan det va

Höstigt förkylningste med antiseptiska örter

Hösten står i farstun och det är förkylningstider. Oavsett om du är förkyld eller inte, kan det vara både hälsosamt och mysigt att krypa upp i soffan med ett gott grönt te. Himalaya i Hötorgshallen har plockat fram sitt Förkylningste. Ett c-vitaminberikat grönt te blandat med antiseptiska örter. Mums för både smaklök och halsmandel. Grönt te består av samma teblad som svart te, men skillnaden är att man inte låter tebladen oxidera vilket gör att

Höstigt förkylningste med antiseptiska örter Läs mer »

Börek är en av de äldsta maträtterna från d

Tepsi börek och mitit köfte i tomatsås, från Bosphorus

Idag bekantar vi oss lite närmare med lunch- och middagssortimentet i Hötorgshallen och tar en titt hos Bosphorus. Börek är en av de äldsta maträtterna från det turkiska köket och vissa menar att det till och med härstammar från antikens Rom. På turkiska är börek en paj bakad på yufka, det vill säga filodeg, och ordet i sig: ”bur”, betyder att vrida något, vilket syftar på de former man skapar av den fyllda degen. Bosphorus

Tepsi börek och mitit köfte i tomatsås, från Bosphorus Läs mer »

an är skisser på den nya loggan och omslagsp

Fromageriet i Hötorgshallen

I våras hade vi ostkalas med Saluplats ost, i höst fortsätter festligheterna med Fromageriet. Ovan är skisser på den nya loggan och omslagspappret. Ost ska säljas vid rätt lagring. En grevé ska till exempel vara 19 månader berättar de på Saluplats ost i Hötorgshallen. När det inte delas ljuvliga osthjul i mindre bitar och fylls på med unikat i diskarna tipsar den superkunniga personalen gärna om personliga favoriter och vilka ostar som kan tänkas passa

Fromageriet i Hötorgshallen Läs mer »

ibland lagas någonting, någonstans vars sma

Räkor i vinsås, klassikern sedan 50-talet hos Piccolino

Det mesta förnyas ständigt och framförallt i matväg dyker det upp nya trender och smaker precis hela tiden. Men ibland lagas någonting, någonstans vars smaker håller i över 50 år. Räkor i vinsås hos Piccolino är en sådan rätt. Klassikern är gjord på originalreceptet från 50-talet och en enda portion räcker för att förstå varför. För 110:- får man en rejäl lunch med en salsaskål sallad som tillbehör. Andra favoriter på menyn är karibisk soppa,

Räkor i vinsås, klassikern sedan 50-talet hos Piccolino Läs mer »

Hög tid för kräftskiva – Melanders bjuder på fint kräftfat

Helgerna för kräftskivor börjar gå mot sitt slut – det gäller att ”passa på”, som det så svenskt heter. Snöra kräfthattarna och dra på dig haklappen redan nu i helgen! Både kräftor och tillbehör hittar du i Hötorgshallen (så klart). Melanders firar kräftsäsongen med ett supererbjudande över helgen: köp 3 kg kräftor och få ett kräftfat i porslin utvalt av Leif Mannerström på köpet (värde 399kr). Erbjudandet gäller till 31/8 kl 18:00. Perfekt för helgens

Hög tid för kräftskiva – Melanders bjuder på fint kräftfat Läs mer »