Recept

Tips på recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

[sub_category_list]

Får det lov att vara en kanderad ros?

Den 2 juli är det Rosens dag, denna ljuvliga blomma. Rosor kan man använda på många olika sätt i matlagning och bakning, ett av dem är genom att kandera dem. Kanderade blommor är perfekt till att dekorera dina bakverk och desserter med och passar även bra som smaksättning på glass! Tänk på att snittrosor du köper i affären kan vara besprutade och inte så bra att äta. Plocka helst blommorna  i trädgården eller ute i […]

Får det lov att vara en kanderad ros? Läs mer »

Rödbetsgnocchi med salvia, smör, basilika och marinerad kålrabbi

En rätt för dig som vill imponera på någon! Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym. Mjölmängden kan variera beroende på vilken potatis du använder så ibland kan du behöva lite mer mjöl, ibland lite mindre. Prova dig fram, det är värt det. För det är så gott. Rödbetsgnocchi med salvia, smör, basilika och marinerad kålrabbi Serves: 5 Ingredients 250 g potatis 250 g rödbetor

Rödbetsgnocchi med salvia, smör, basilika och marinerad kålrabbi Läs mer »

rew är en version av iskaffe, men istället f

Cold brew hos Himalaya

Varma tider kräver kallt kaffe så på Himalaya i Hötorgshallen så har de börjat brygga sin populära Cold Brew igen. Cold brew är en version av iskaffe, men istället för att brygga varmt kaffe och sedan kyla ner det så brygger Andreas kaffet på kallt vatten under längre tid. 12-14 timmar närmare bestämt. På det viset blir kaffet inte bittert eller beskt utan alldeles utsökt. De smakerna du kan välja mellan i år är bryggkaffe

Cold brew hos Himalaya Läs mer »

Ugnsbakad röding och tiramisù med mandelbiskvier på Sveriges nationaldag

Här kommer en enkel nationaldagsmeny för dig som inte hunnit beställa catering eller lägga några storslagna planer för morgondagens middag. Imorgon är Hötorgshallen stängd så passa på att bunkra under dagen. Ugnsbakad röding med blomkålskräm och brynt smör och så en färdigbakad dessert på det står på nationaldagsmenyn i år ☀ ☀ Till dessert föreslås säsongens bakelse och dessert från Gateau i Hötorgshallen: tiramisu med mandelbiskvier och/eller passionsfruktsbrulé med vitchokladmousse smaksatt med citron & chokladkräm

Ugnsbakad röding och tiramisù med mandelbiskvier på Sveriges nationaldag Läs mer »

Studentbufféer från Balkan, Finland, Sverige eller Nordafrika

I hela världens saluhall finns det inte bara delikatesser och luncher från motsvarande utan även cateringalternativ. Nu nalkas ljuva sommar med fägring och bufféer, här kommer därför en första omgång tips på bufféer du kan beställa från Hötorgshallens handlare på ett ögonblick och njuta av en hel junikväll: Medelhavet & Balkan Salami, lufttorkad skinka, gruyère, comté, coppa och fläskfilé – alla goda ting från kusterna längs Medelhavet och Balkanhalvön. 📞 08-216293 📨 catering@primadelikatesser.com Finland Skärgårdstårta,

Studentbufféer från Balkan, Finland, Sverige eller Nordafrika Läs mer »

Snabblagad salamipizza

I senaste numret av tidningen Hallen så tipsar handlarna om sina bästa semesterrecept. Österqvists (”Hötorgshallens svar på Clas Ohlsson” som skribenten mycket träffande formulerat det) tipsar om en mycket enkel och snabblagad salamipizza. Snabblagad salamipizza Ingredients TILL 1 STOR PIZZA 1 pizzakit, gärna extra stor (pizzabotten + sås) 125 g riven ost av din favorittyp </br></br>TOPPING 4–5 marinerade grillade lökar (cipolla) 100 g färska cocktailtomater 1 msk olivolja 4–5 marinerade soltorkade cocktailtomater 1 dl marinerade

Snabblagad salamipizza Läs mer »

Somrig frukt i matiga sallader

Sallad fungerar visserligen året om men visst är de extra härliga på sommaren? Ni vet, när man är sådär varm och kanske inte sugen på mastig husmanskost eller timmar av matlagning. Och vad passar bättre då än att piffa dem med somrig och exotisk frukt? Stoppa i lite frukt i dina vanliga favoriter (t ex släng ner lite jordgubbar i potatissalladen, mango i mozzarellasalladen eller några bitar melon på din vanliga kycklingsallad). Här kommer tips

Somrig frukt i matiga sallader Läs mer »

Byt fredagschipset mot färska räkor, aioli och vitlöksbaguette

Ibland är det de enkla knepen som är de absolut bästa. Sommarkvällarna är äntligen här och viskar om lediga tider. Vi säger: passa på! Byt ut fredagschipset framför tv:n och sätt dig ute på balkongen eller valfri grön gräsplätt med ett gäng färska räkor, en skål aioli och frasig (och med fördel lätt värmd) vitlöksbaguette. Melanders och Fiskeläget i Hötorgshallen har både räkorna och den där perfekta aiolin (Eller alternativ till den, för den mer

Byt fredagschipset mot färska räkor, aioli och vitlöksbaguette Läs mer »

Kex istället för mjöl på Balkan -> recept på Plazma-stubbe

Plazmakex är kända över hela Balkan berättade Kristian på Prima Delikatesser i Hötorgshallen. Kexen finns i kak, glass, choklad och mjölform, i frysta tårtor och små snackspåsar och i nästan alla småbarnshem. De är helt enkelt enormt kända och alla har sin relation till varumärket. Flera generationer har växt upp med de Bambi-producerade kakorna och de flestas mormor har ett hemligt recept på någon torta med plazma som huvudingrediens. På Balkan är det nämligen inte

Kex istället för mjöl på Balkan -> recept på Plazma-stubbe Läs mer »

Kycklingklubbor med inlagda, marockanska citroner och äpple

Denna vecka har redan gått i citronens tecken, därför kommer här ett friskt recept med nordafrikanska influenser – kycklingklubbor med inlagda citroner och syrliga äppelskivor. Hacka över några hasselnötter och servera med ugnsvarmt pitabröd och bulgur så har du en riktigt festlig lördagsmiddag framför dig: Kyckling med inlagda citroner och äpple Prep time: 10 mins Cook time: 30 mins Total time: 40 mins Serves: 4 Ingredients 1 kg kycklingklubbor 1 tsk gurkmeja en nypa salt

Kycklingklubbor med inlagda, marockanska citroner och äpple Läs mer »