Handlare

Parma Secretum från Devodier

Ifall du älskar Parma-skinka så måste du smaka Secretum från Devodier. 30 månader får denna skinka spendera under ömsint uppsikt och vård i de berömda källarvalven i den italienska Devodier-fabriken. Skinkorna är omgivna av kristallklart källvatten från bergen som rinner i kanaler längs golven något som bidrar till en jämn, smal och hög luftfuktighet som gör skinkan alldeles mör och saftig. Noggranna prover genomförs på skinkorna för att säkerställa en perfekt fukt-, doft- och smakbalans. […]

Parma Secretum från Devodier Läs mer »

”Best kebab on the planet” #MasterKebab i Hötorgshallen

Det folk väljer att dela på instagram säger ändå rätt mycket om ett varumärke, och ifall en söker på #hötorgshallen så kommer det upp mycket lovord om kebaben i hallen. Det var ju trots allt i Hötorgshallen som Sveriges första kebab såldes på 70-talet. Kunderna sprider den bästa reklamen och ifall de är nöjda så är produkten allt som oftast bra. Så döm själva:  nedan är sagt om Master Kebab på instagram: Svea rikes bästa

”Best kebab on the planet” #MasterKebab i Hötorgshallen Läs mer »

5 presenttips inför alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag, eller Single Awareness Day som det har kommit att heta på vissa håll, närmar sig med stormsteg. Vare sig du har en älskling, är en älskling eller hatar ordet älskling så kommer här 5 helt vardagliga presenter för att fira en vanlig dag som kommer att övergå i en ny dag utan några större sensationer. 1. Inca Cola Bubbliga kultklassikern Inca-cola från Peru för tankarna mot Sydamerika, sol, stränder och noll par

5 presenttips inför alla hjärtans dag Läs mer »

Begav mig därför till Sandins i Hötorgsha

Passionsfrukt på 6 sätt (för dig som saknar sommaren)

Häromdagen fick jag en stark längtan efter sol och värme. Begav mig därför till Sandins i Hötorgshallen för jag tänkte att frukt är det närmaste jag kan komma tropikerna för tillfället. Köpte med det gamla vanliga, men så tänkte jag ge passionsfrukten en chans. Kan inte komma på att jag ätit den någon gång annat än på typ pannacotta, än mindre köpt med den hem. Vilken frukt säger jag bara! Så intensiv i smaken, så

Passionsfrukt på 6 sätt (för dig som saknar sommaren) Läs mer »

Och det är lite fallet på Gateau varje må

Wienerbröd med lingon och vaniljkräm

Jag gillar förändring, ända tills den tar ifrån en något riktigt gott förstås. Och det är lite fallet på Gateau varje månad, när deras bullar och wienerbröd byts ut på ett närmast grymt sätt. Vissa månader (ehm, januari) får gärna flyga förbi i en hiskelig fart men andra bakverk och bullar hade kunnat få stanna lite till… Som den här wiener-triangeln med lingon och vaniljfyllning från Gateau. Men som med allting bra så kommer den

Wienerbröd med lingon och vaniljkräm Läs mer »

Fromageriet på besök i ostfabriken

Ostfantasterna som driver Fromageriet i Hötorgshallen åker då och då på besök hos sina leverantörer. Just nu säljer de en fantastisk Gruyere Alpage som tillverkas hos Moleson Mejeri, och för några månader sedan var de där på besök. Här kommer lite bilder direkt från ostfabriken! I de schweiziska alperna, på en höjd mellan 955 och 1612 meter över havet, ligger det lilla mejeriet som drivs av familjen Piller. Här har de tillverkat ost i flera generationer, ända sedan

Fromageriet på besök i ostfabriken Läs mer »

El meshwi à l’algérienne, Grillat lamm på algeriskt vis

Morötter, champinjoner, potatis, selleri, doften av vitlök, kummin och mustig oregano.. Den här ugnsbakade lammrätten med Algeriska anor bjöd Mahieddine på i Hötorgshallens tjusiga tidning Hallen nr 12. Passa på att plocka med ett nummer hem innan den nya tidningen anländer. Detta är en perfekt vardagsrätt som också gör sig utmärkt i lunchlådan hela veckan! Eller, så länge den inte tar slut alltså. El meshwi à l’algérienne Prep time: 15 mins Cook time: 40 mins

El meshwi à l’algérienne, Grillat lamm på algeriskt vis Läs mer »

Högt upp i de schweiziska bergen, i en lite

Gruyère – staden, osten och historien

Det sägs att Gruyère började tillverkas på 1000-talet. Högt upp i de schweiziska bergen, i en liten stad med det givna namnet Gruyères med nedärvda recept i byarnas ysterier. De första ysterierna öppnades faktiskt i Schweiz så en kan med säkerhet påstå att de kan sina ostar. Slottet i Guyères och den kullerstensklädda medeltidsstaden. I Schweiz äts gruyère naturligtvis som tapas, men den är en lika populär ingredienser i fonduer, gratänger och olika pastarätter. Den

Gruyère – staden, osten och historien Läs mer »

Basen är svarta bönor och sedan förekomme

Feijoada, Brasiliansk böngryta med chorizo och fläsk, recept

Feijoada är något utav Brasiliens nationalrätt. Basen är svarta bönor och sedan förekommer även chorizo, kassler, apelsiner och lagerblad i blandningen. Ursprungligen kommer grytan från Rio de Janeiro och den äts vanligtvis på onsdagar och lördagar. När den serveras så läggs köttet ibland åt sidan och bönorna och riset serveras för sig, därför brukar en koka allt kött på ena sidan av kastrullen. Resultatet är en mustig och mättande gryta som vissa menar  mår bra

Feijoada, Brasiliansk böngryta med chorizo och fläsk, recept Läs mer »

Arrollado de campo, chilensk bondsylta

Chile är avlångt och sträcker sig över varierande landskap, något som också speglas i dess breda matkultur. Arrollado är en typisk delikatess som förekommer i olika former och styrkor. I grunden så är det en bondsylta på fläskkött, mantlad med paprikaspäck och fylld med färska örter och vitlök. Det är inte underligt att det är en storsäljare hos Mi Esquina som har både en stark och en mild variant i sortimentet. Rowena rekommenderar den som

Arrollado de campo, chilensk bondsylta Läs mer »