Handlare

December är nedräkningens månad, ljus ska tä

Julkalender för stora och små finsmakare, hos P&B delikatesser

24 st luckor med finfin lakrits från Danmark av Johan Bülow. December är nedräkningens månad, ljus ska tändas i rätt ordning, kalendrar av olika slag ska inhandlas och luckor ska öppnas. Men detta behöver inte vara något för enbart de yngsta. I Hötorgshallen finns det godiskalendrar för alla slags finsmakare. Därför passar vi på att tipsa om två gourmet-kalendrar från P&B delikatesser på saluhallens gatuplan. En marsipanlängd uppdelad i 24 dagar, köp den imorgon och […]

Julkalender för stora och små finsmakare, hos P&B delikatesser Läs mer »

Juliga glassmaker från Gelato Bar

Idag fick Gelato Bar i Hötorgshallen in sina julsmaker, årets julglass är pepparkaka och saffran. Glass är kanske inte det som poppar upp ”top of mind” när någon säger jul, men då har du alltså inte testat Gelato Bars italienska varianter. Vem kan få nog av glass? Denna bild är visserligen tagen på en gelateria i Florens, men som tur är behöver du inte åka ända dit för att få avnjuta äkta italiensk glass. Kajsa

Juliga glassmaker från Gelato Bar Läs mer »

schefen Peter Schenks bästa recept baseras p

Helstekt kalkon fylld med citronsmör

Hellbergs fågel och vilt tipsar, i vinterns nummer av vår kundtidning Hallen, om hur du gör en helstekt kalkon i ugn på bästa sätt. Butikschefen Peter Schenks bästa recept baseras på Gordon Ramsays ”christmas turkey” som enligt Peter är det absolut godaste kalkonreceptet han smakat. Här kommer en Hellbergsk variant på julkalkonen: Recept: Helstekt kalkon fylld med citronsmör Ingredients <b>Ingredienser – fyllning:</b> 8 (eller fler) remsor sidfläsk eller bacon 3 msk rumstempererat smör 2 lökar,

Helstekt kalkon fylld med citronsmör Läs mer »

utom att du kan avnjuta en delikat korvmidda

Handlarintervju med Taylors and Jones

Taylors and Jones i Hötorgshallen är så mycket mer än bara korv. Förutom att du kan avnjuta en delikat korvmiddag på plats i världens bästa saluhall, så ordnar de även omåttligt populära korvkurser (julklappstips #1) och har precis lanserat ytterligare en korvig bok: ”Best of Brittish – Taylors & Jones” (julklappstips #2). En butik du definitivt bör uppsöka inför julbordet. Jag har redan bloggat om deras spännande historia så nu tänkte jag att det var dags att få höra en

Handlarintervju med Taylors and Jones Läs mer »

Handlare i Hötorgshallen

Vad smakar vintern? 3 handlare svarar

Vintern är på intåg med sina smaker och traditioner. I det kommande numret av Hötorgshallens kundtidning Hallen har jag varit med och intervjuat några handlare till en liten enkät. På frågan ”Vad är det bästa med vintern?” svarade några av handlarna så här: Andreas Knutas från Himalaya Espresso Bar: ”Apelsin och kryddnejlikor! Det doftar så gott. Och så våra julkaffesorter som vi alltid brukar få in. Vi brukar alltid ha en naturell julkaffesort och en

Vad smakar vintern? 3 handlare svarar Läs mer »

senaste numret av tidningen Hallen tipsar Re

Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller

I Reda Ladras butik Sandins frukt och grönt i Hötorgshallen hittar du alltid färska grönsaker anpassade efter säsong. I det senaste numret av tidningen Hallen tipsar Redas om hur du kan kombinera några av hans fina grönsaker med smarrig röding och skogens guld – kantareller. Mums! Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller Serves: 4 Ingredients 600 g röding, ca 4 filéer 250 g lingon 1/2 dl socker 1 kg mjölig potatis 2 dl mjölk, 3 % 50 g smör

Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller Läs mer »

Katalansk gryta med kalvkött från Latinamerikanska livsmedel

Hösten är lång och mörk. Precis som en riktigt god gryta, kokad under lång tid med en djup, vinröd färg. Mustig och mör, om den görs rätt. Men hur görs en gryta rätt egentligen? Hemligheten ligger i ingredienserna menar vissa. En bra köttbit förhöjer hela rätten till exempel. Grytan ovan är tillagad på traditionellt katalanskt vis med kalvkött och karamelliserad lök. Receptet hittade jag här. Såsen är rustik och fylld med smaker som för tankarna

Katalansk gryta med kalvkött från Latinamerikanska livsmedel Läs mer »

Handlarintervju med G. Nilsson livs

Söndag är långkokens dag och är det något G. Nilsson har koll på så är det vilket kött som passar vilken gryta, vare sig det är fläskfilé till en enkel ramen eller kalvlägg till en traditionell Osso bucco. Fotboll är ett annat kunskapsområde hos de glada grabbarna bakom diskarna. Medan grytan puttrar pågår fotbollsmatchen för fullt helt enkelt! Bloggen var förbi i veckan och hörde pratade med Paul. Vilken produkt är din personliga favorit från

Handlarintervju med G. Nilsson livs Läs mer »

Husmanskost med gott samvete från Saluplats Husman

Blodpudding och handgjorda kroppkakor. Hösten är perfekt för husmanskost på många sätt. Men Lotta Lundgren varnar för fenomenet långkok i artikeln ”När dörren till köket slår igen” i tidningen Bang. Hon menar att anledningen till att många maträtter fallit i glömska är att de är tidskrävande att laga och problematiska ur fler synpunkter än en: ”Mormor levde större delen av sitt liv i sitt lilla opraktiska kök. Så snart frukosten var bortplockad satte hon igång

Husmanskost med gott samvete från Saluplats Husman Läs mer »

uplats Husman finns just nu denna dryckesdrö

Äppelmust från Värmdö Musteri hos Saluplats Husman

Vad är mustigare än en riktigt fin äppelmust? På hösten dessutom, när den ena skörden överträffar den andra.. Hos Saluplats Husman finns just nu denna dryckesdröm från Värmdö. 139:- kostar en låda, en halvliters glasflaska går på 45:- och en enlitrare i samma utförande kostar 65:-. Detta är den ultimata drycken för alla helgona-helgsgästerna som föredrar alkoholfritt. Smaken är rund och fin och går ihop med det allra mesta men kanske framförallt med en god

Äppelmust från Värmdö Musteri hos Saluplats Husman Läs mer »