Handlare

3 pastarätter du inte får missa i höst hos Carls Deli

Carls deli går du till när du är sugen på riktigt vällagad pasta. Allt lagas från grunden av skickliga kockar som står precis intill serveringsdelen och blickar ut över de lunchande gästerna. Stämningen är verkligen alltid på topp, det enda kruxet är att haffa ett bord då det är fullsatt för jämnan och restaurangen tar inte emot bordsbokningar. Vilket ju är det bästa betyget en restaurang kan få, och dessutom är det rätt demokratiskt: först […]

3 pastarätter du inte får missa i höst hos Carls Deli Läs mer »

Några goda recept med svamp – för dina fynd från skogen!

Svampsäsongen, är den inte himla mysig? Att kliva i ett par gummistövlar, gå ut och leta efter fynd i skogen med någon man tycker om (en själv till exempel) och sedan gå hem och laga någon smarrig svamprätt. För den som är alltför mycket stadsmänniska för att själv vara lockad att leta bland stock och grenar finns färsk svamp att köpa i Hötorgshallen hos Sandins frukt och grönt! Varför inte passa på när det är

Några goda recept med svamp – för dina fynd från skogen! Läs mer »

3 sensomriga och bäriga efterrätter

De flesta har börjat jobba igen efter semestern och innan man vant sig är man kanske lite extra trött. Därför hittade vi några superenkla efterrätter som förlänger smaken av sommar och är lätta att fixa, kanske av bären du plockat under sommaren? Sandins frukt och grönt har förstås annars plockat dem åt dig. #1. Bär med limeskal Lägg upp valfri mängd blåbär och/eller hallon på varje persons desserttallrik. Riv skal från ekologisk lime i en

3 sensomriga och bäriga efterrätter Läs mer »

Fira Köttbullens dag hos Saluplats Husman

På onsdag 23 augusti är det Köttbullens dag! De små bollarna med potatismos och lingsonsylt som blivit något av en symbol för Sverige. I Hötorgshallen köper du de mest perfekta köttbullarna hos Saluplats Husman. De är specialicerade på svensk husmanskost och deras köttbullar rullas för hand i Hötorgshallen. Instagrammaren jvcw_ (bild t.v.) skriver: ”Upgraded from IKEA meatballs.” Och geniesmith (bild t .h.) skriver: ”We have arrived in Stockholm! 🇸🇪 First meal: Swedish meatballs and lingonberry juice.”

Fira Köttbullens dag hos Saluplats Husman Läs mer »

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli

Plura är en av Hötorgshallens återkommande kändiskunder. I höstnumret av tidningen Hallen 2014 delade han med sig av några recept baserade på ingredienser inhandlade i Hötorgshallen. Vad sägs om lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli? Ingredienserna till det här receptet hittar du bland annat hos La Gazelle, G. Nilssons livs, Latinamerikanska livsmedel och Sandins frukt och grönt. Pluras lammstek med tillbehör Serves: 4-6 Ingredients LAMMSTEK, 130 MINUTER 1 lammstek med ben på

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli Läs mer »

Tre superpulver från Pierias

Anja Forsnor bloggade för ett tag sedan om sina inköp i Pierias Livs. Himla kul tycker vi, och vill därför passa på att berätta lite mer om tre av de superpulver hon inhandlade och hur du kan använda dem! 1. Kikärtsmjöl Kikärtsmjöl kallas gram på Hindi och är rikt på både protein, mineraler och fibrer. Det är även skonsamt för magen. Förutom det självklara användningsområdet – falafel, som ju är kikärtsbaserade – funkar det också i till

Tre superpulver från Pierias Läs mer »

Bosphorus har nämligen släppt nyheten röd

Boshphorus myslåda

Om du har svårt för att bestämma dig vilken av Bosphorus alla mumsiga röror, filodegskonstverk, eller välkomponerade sallader du ska ta så är deras ”Myslådan” ett ypperligt alternativ. Den kostar 95 kronor och då får du lite smått och gott ur deras magiska delikatessdisk. Så här ser den ut, Myslådan: Myslådan innehåller följande: Rödbetsplätt Kycklingspätt (svenskt kött) Kikärtsplätt Paprikaröra Kikärtsröra med sesampasta (hummus) Klassisk tzatziki Filodegsrulle (cigarr börek) Bulgur Sallad Perfekt att ta med till

Boshphorus myslåda Läs mer »

Söndagstips: Smaka brasilianska delikatesser i Kungsträdgården

I morgon, söndag 6 augusti, är det Brazilian Day i Kungsträdgården. En dag med brasilianskt förtecken. Gänget från Latinamerikanska livsmedel kommer att finnas på plats och grilla picanha och chorizo. De kommer även att presentera några av höstens nyheter i deras sortiment – så ta en sväng förbi Kungsan och säg hej! Det glada gänget från Latinamerikanska livsmedel. Wikipedia om Picanha: ”Picanha är en smakrik köttbit med ursprung i Brasilien. Picanha, uttalas ”pickannja”, är en

Söndagstips: Smaka brasilianska delikatesser i Kungsträdgården Läs mer »

Sydamerikansk drickchoklad med historia

Peru har på senare tid blivit en erkänd producent av kakao och choklad, men redan för sisådär femhundra år sedan upptäckte Columbus kakaobönans storhet på sin upptäcksfärd genom Sydamerika. Där hade bönan odlats och kultiverats i många år och oftast serverades den som en dryck. I Maya hieroglyfer från tidigt som mellan åren 460-480 omnämns chokladdrycken i ceremoniella sammanhang såväl som vardagliga. Inom Aztekisk mytologi sägs guden Quetzalcoatl ha blivit utesluten från den gudomliga sällskapet

Sydamerikansk drickchoklad med historia Läs mer »

Korv med lamm, getost och honung

Så var jobhösten igång för vissa, och de ugnsbakade middagarna med den. Grillvädret kommer och går men en god fläskkorvspanna består. Den här korven är handgjord av Taylor & Jones. Det är lamm i grunden och så en del getost och honung i smaksättningen. Passar utmärkt ihop med örtmasserad färskpotatis och vårlök. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter på 180 grader, så var det hela klart! Servera med tjocka skivor bröd och rysk

Korv med lamm, getost och honung Läs mer »