Handlare

Traditionell husmanskost hos G. Nilsson livs

Det är roligt att prova nya smaker och kombinationer, det håller nog de flesta med om. På så sätt upptäcker man nya favoriter. Men ibland är det minst lika härligt att hålla sig till traditionella smaker och kombinationer. Särskilt om de är lagade med bra råvaror och av kockar som aldrig sviker med sin fingertoppskänsla. Hos G. Nilsson Livs erbjuder man färdiglagad husmanskost. Vilka gamla favoriter vill du plocka in i din vardagsrepertoar igen? Kroppkakor, […]

Traditionell husmanskost hos G. Nilsson livs Läs mer »

Presentkorgar, julkorgar och delikatesskorgar

I Hötorgshallen finner du de främsta presentkorgsmakarna, Prima Delikatesser är till exempel Kunglig hovleverantör. Tänk dig presentkorgar med fyllningar från världens alla hörn, från härliga charkuterier och ostar till mästerliga marmelader.   Vem är delikatesskorgen till? Kollegan som gillar en överraskande blandning eller farmor med en faiblesse för sötsaker? Svärfar som kokar egen sylt eller svärmor som vill ha goda tillbehör till sin skörd under höstens jaktsäsong. En helt vegansk korg eller en delikatesskorg med

Presentkorgar, julkorgar och delikatesskorgar Läs mer »

Panettone, italiensk julkaka

På många håll i världen är panettone-kakan ett måste till jul, särskilt i Italien och Latinamerika. Att baka en traditionell kaka kan ta flera dagar, målet är en hög kaka som är lika delar saftig och luftig inuti så det krävs övning för att få till en perfekt panettone. Även ifall kakans historia sträcker sig ända tillbaka till romarriket började den bli riktigt populär i 20-talets Italien och staden Milano. Två bagare i synnerhet, Angelo

Panettone, italiensk julkaka Läs mer »

Så uppgraderar du dina tacos-skills

Servera allt tillsammans Istället för att fördela ingredienserna i olika skålar, lägg ihop allt snyggt på en skärbräda och låt middagsgästerna slippa skräddarsy sina tacos. Det är härligt med valmöjligheter men ibland vill en få allt serverat. Toppa med strimlade morötter istället för ost och snirklig balsamico för tjusighetens skull. Hetta upp tortillabröden i stekpannan Låt tortillabrödet ligga på en het, torr panna i någon minut så blir det ofantligt mycket godare än micrade (eller

Så uppgraderar du dina tacos-skills Läs mer »

Mamma Mias fiskgryta

En till synes enkel fiskgryta som dock kräver lite arbete. Men all nedlagd tid lönar sig, resultatet blir en rätt som passar både till vardags och till helgen. Skapad av ägaren till Kajsas fisk i Hötorgshallen, Mia Nyberg. ”Den här grytan har varit lite av en familjehemlighet tills nu” Mamma Mias fiskgryta Serves: 6 Ingredients 2 msk smör 2 fiskbuljongtärningar 1 dl vitt vin 4 medelstora gula lökar 1 kg fryst torsk eller sejfilé 8

Mamma Mias fiskgryta Läs mer »

Gräddig glass med rosensmak

Höstens förkylningar kräver sina te-kurer, och för den som vill variera den varma koppen så finns te-glass. Den mildrar ömma halsar och kyler ner febriga eftermiddagar, den gräddiga smaken kan även bota ett och annat dåligt humör på vägen.. Ifall du vill få glassen extra krämig och len så blanda ingredienserna sakta och rör om hela tiden så att smeten inte skär sig. Rör om några gånger under själva infrysningen också. Låt den få stå

Gräddig glass med rosensmak Läs mer »

Secreto – en spansk specialitet

På svenska brukar styckdetaljen Secreto kallas för ”Grisens hemlighet”, kanske för att den sitter gömd på sidan av grisens hals. Den sägs också vara grisens mest saftiga och möra bit, och den är rikt marmorerad. Kanske är det därför som Secreto (som betyder hemlighet på spanska) i Spanien betraktas som en delikatess. I Sverige är den också lite av en doldis. Men vet ni vad? Den finns nu äntligen att få tag i hos kötthandlaren

Secreto – en spansk specialitet Läs mer »

Roasted Pork Belly – ugnsstekt fläsksida av Taylors & Jones

”Detta är en mycket förlåtande rätt. Det kan ibland vara svårt att få den fullkomligt perfekt, men det är också nästintill omöjligt att misslyckas.”  Taylors & Jones om maträtten ugnsstekt fläsksida (Roasted Pork Belly) som finns med i deras kokbok Best oF British. Best of British är en bok full av brittiska recept skapade av korvmakarna Taylors & Jones: ”Mosat och beigebrunt. Kanske en stabbig pudding och en kopp te? Bilden av brittisk mat är

Roasted Pork Belly – ugnsstekt fläsksida av Taylors & Jones Läs mer »

Den vita hösttryffeln är här!

Igår fick Österqvist in färsk vit hösttryffel direkt från Alba i Piemonte, Italien. Jordens diamanter eller Den Gudomliga knölen – kärt barn har många namn, och tryfflarna har ovanligt många. Den absolut mest exklusiva av dem alla är just den vita tryffeln som kommer från Alba. En storfavorit här i saluhallsbloggen: kantarellpizza med tryffel och parmesan! Tryffeln är ett fruktorgan från en svamp som alltid växer vid rötterna till träd, oftast poppel, pil, hasselträd eller ekträd.

Den vita hösttryffeln är här! Läs mer »

årsolens strålar börjar tina stockholmarnas

Oktobers ostprovningar hos Fromageriet

Hos Fromageriet i Hötorgshallen kan du inte bara köpa all världens olika ostar och tillbehör – du kan även boka in dig på en ostprovning där du får smaka på dem ihop med noga utvalda viner och/eller öl. Här är datum för Fromageriets ostprovningar under oktober: Onsdag 4 oktober – Svenska ostar med vit bourgogne och röd beaujolais Prova några av de bästa svenska ostarna tillsammans med viner på biodynamiskt odlade druvor från två klassiska franska vinområden.

Oktobers ostprovningar hos Fromageriet Läs mer »