Produkter

Brillat Savarin och smultron i sockerlag

Den här lilla kombon ställer du fram på bordet en sensommarkväll i juli när du vill unna dig något riktigt gott. Brillat Savarin är en otroligt krämig ost gjord på komjölk och grädde. Tänk dig världens godaste brie, så smakar den. Om en trycker till försiktigt på toppen så bildas en grop som är perfekt att servera marmeladen i! Till exempel fikonmarmelad eller smultron i sockerlag. Låt det rinna hypnotiserande längs med kanterna, blir bara […]

Brillat Savarin och smultron i sockerlag Läs mer »

Taleggio med brittisk rotfruktsmarmelad

Ostbrickor kan bli vackra historier, som kanvas av färger och smaker med säsongens frukter och grönsaker. Jacksons ost tipsade om en mörk och mustig rotfruktsmarmelad från prisbelönta Tracklement’s, så då fick tillbehören gå i samma färgskala. Rädisor och mörka druvor passar faktiskt utmärkt till krämig taleggio som fått smälta någon timme i rumstemperatur innan den serveras. Det behöver inte vara svårare än att du skär några rektanglar ost och lägger på en klick marmelad, då

Taleggio med brittisk rotfruktsmarmelad Läs mer »

rew är en version av iskaffe, men istället f

Cold brew hos Himalaya

Varma tider kräver kallt kaffe så på Himalaya i Hötorgshallen så har de börjat brygga sin populära Cold Brew igen. Cold brew är en version av iskaffe, men istället för att brygga varmt kaffe och sedan kyla ner det så brygger Andreas kaffet på kallt vatten under längre tid. 12-14 timmar närmare bestämt. På det viset blir kaffet inte bittert eller beskt utan alldeles utsökt. De smakerna du kan välja mellan i år är bryggkaffe

Cold brew hos Himalaya Läs mer »

Melanders erbjuder både sin redan färdiga tr

Melanders midsommarpåse

Nu har det blivit dags att planera midsommarfesten! Minimera stressen och planera och beställ din midsommarmat hemma i soffan. Melanders erbjuder både sin redan färdiga traditionella midsommarpåse, och en mer flexibel variant där du kryssar i själv vad du vill ha. Den färdiga midsommarpåsen är till för 2 personer och innehåller: Inlagd sill Skånsk senapssill Vinbärssill Nubberöra Skagenröra Inkokt lax Gravad lax Pressgurka Sommarsås Hovmästarsås Färsk potatis Västerbottenost Citron & dill Kavring Färska jordgubbar Om du hellre

Melanders midsommarpåse Läs mer »

Nilsson Livs är en övervägande del av kötte

Hängmörad ryggbiff från Trollhättan à la G. Nilsson Livs

Hos G. Nilsson Livs är en övervägande del av köttet svenskt. Till exempel ryggbiffen ovan från Trollhättan som är hela 6 veckor hängmörad. Faktum är att det enda som inte är svenskt av köttet i butiken är lammracksen, de kommer från Nya Zeelands grönskande vidder. Fråga gärna killarna på Nilssons varifrån köttet kommer och hur det ska tillagas, de har massvis med kunskap om råvarorna i butiken. Wille är grillexperten, Luis lagar fantastiska chorizo-, longaniza-

Hängmörad ryggbiff från Trollhättan à la G. Nilsson Livs Läs mer »

Studentbufféer från Balkan, Finland, Sverige eller Nordafrika

I hela världens saluhall finns det inte bara delikatesser och luncher från motsvarande utan även cateringalternativ. Nu nalkas ljuva sommar med fägring och bufféer, här kommer därför en första omgång tips på bufféer du kan beställa från Hötorgshallens handlare på ett ögonblick och njuta av en hel junikväll: Medelhavet & Balkan Salami, lufttorkad skinka, gruyère, comté, coppa och fläskfilé – alla goda ting från kusterna längs Medelhavet och Balkanhalvön. 📞 08-216293 📨 catering@primadelikatesser.com Finland Skärgårdstårta,

Studentbufféer från Balkan, Finland, Sverige eller Nordafrika Läs mer »

Tunisiska dadlar stekta i olivolja med citronskal och ricotta

Dadlar har funnits i mellanöstern i över 6000 år. De växer i klasar på en palm som kan bli över 35 meter hög och uppskattas för sitt näringsrika innehåll och sin söta smak. I början av 1900-talet åts dadlar traditionellt i stora mängder till jul, men den vanan har minskat. Dadeln har blivit ersatt av fikonet enligt handeln. Däremot har dess popularitet som ingrediens ökat markant. Tack vare sin rika smak och konsistens passar de

Tunisiska dadlar stekta i olivolja med citronskal och ricotta Läs mer »

Recept på norska skoleboller på 17 maj

Gratulerer med dagen Norge! Det är grannlandets nationaldag idag, och eftersom de firar den med stor glädje så stämmer vi in i kören med den norska favoriten Skoleboller. Dessa ljuvliga vetebullar är fyllda med vaniljkräm och doppade i kokos, de är Norges svar på kanelbullen och finns att köpa lite överallt där borta. I Sverige har de dessvärre inte slagit igenom riktigt, men faktum är att Thelins konditori just nu har dem i sitt sortiment

Recept på norska skoleboller på 17 maj Läs mer »

Grillad merguez à l’algérienne

Det här en en favorit i repris som tål att upprepas nu när vi går mot varmare tider – lammkorven hos La Gazelle! Det som kännetecknar en merquez-korv är att den är gjord på lamm-, nöt- eller fårkött. Spiskummin är huvudkryddan men vitlök och harissa förekommer också i de starkare varianterna. La Gazelle tillverkar sina merquezkorvar själva och de finns både att köpa i färdigstekt (20kr/hg) och rått (11,9kr/hg) format. Goda tillbehör inkluderar tangine-lagad Cous

Grillad merguez à l’algérienne Läs mer »

Vårtecken i Hötorgshallen! Vappu, Vintage Cola och grilltider

Nu kanske våren redan borde kört igång, men den som väntar på något gott (kan alltid gå till Hötorgshallen). Såhär såg det ändå ut på torget för 2 dagar sedan: Vappu närmar sig och Finska Butiken har laddat med kotisima, munkar och struvor inför Finlands välsmakande Valborgshelg: Fromageriet och G.Nilsson tipsar inför grillsäsongen om en utsökt rökt cheddarost som passar perfekt till färskmalda högrevsburgare. Visste du förresten att du kan anlita G.Nilsson inför sommarens grillfester?

Vårtecken i Hötorgshallen! Vappu, Vintage Cola och grilltider Läs mer »