Handlare

Mezerätt: Grön hirssallad från Bosphorus

Meze måste vara den mest flexibla varianten av mat. Mezerätter går oftast att äta både kalla och varma, de fungerar som glamoröst fest-tilltugg, i picknickkorgen, som snabblunch och på söndagsmiddagen. I Hötorgshallen finns det flera olika handlare som säljer mezerätter och en av dem är Bosphorus Meze Store. Ordet meze har sitt ursprung i persiskan och betyder ungefär ”smakligt” eller ”med smak”. En populär mezerätt hos Bosphorus är deras gröna hirssallad. Salladen är helt glutenfri […]

Mezerätt: Grön hirssallad från Bosphorus Läs mer »

vallfärdar människor på lunchen för att njut

Pasta med vitvinsås, skaldjur och kallrökt lax à la Kajsas Fisk

Kajsas Fisk är med sina över 30 år i Hötorgshallen något av en hallenklassiker. Hit vallfärdar människor på lunchen för att njuta av deras berömda fisksoppa eller någon av deras delikata fisk- och skaldjursrätter. I Hötorgshallens tidning Hallen, nr 3, delar de med sig av en av sina kreationer: en pasta med vitvinsås, skaldjur och kallrökt lax. ”Den här pastan med kallrökt lax är också en fullträff, laxens rökiga smak blir en perfekt kombination till

Pasta med vitvinsås, skaldjur och kallrökt lax à la Kajsas Fisk Läs mer »

r mat är som att finna något man länge sakna

Ny butik i Hötorgshallen: Bar Mangia Mi

Hötorgshallen har fått ett tillskott! Det är wrap- och salladsbaren Mangia Mi som precis har flyttat in i butiken bredvid Sandins frukt och grönt, en trappa ner i saluhallen. Vår mat är som att finna något man länge saknat. Bar Mangia Mi säljer saftiga wraps och fräscha sallader med orientalisk eller medelhavs-touche. De har även en meny av olika färskpressade juicer, smoothies och hälsosamma shots. Ett välkommet inslag i Hötorgshallens utbud. Varmt välkomna till världens

Ny butik i Hötorgshallen: Bar Mangia Mi Läs mer »

t har det lilla extra, från personalens kunn

Handlarintervju med Espresso House konceptbutik i Hötorgshallen

Hötorgshallens egna Espresso House är något alldeles särskilt. Allt har det lilla extra, från personalens kunnande till det kakaopudrade gräddet på mocha-latten. På eftermiddagarna är stämningen upprymd, saluhallens egna handlare tar en fikapaus och hänger i espressobaren medan kunderna laddar inför middagsshoppingen med handbryggt kaffe på egenrostade bönor. Bloggen var förbi och hörde kort med Nicolas Sylvan, platschef på Espresso House i Hötorgshallen, om hans personliga favoriter och tips: Hej Nicolas! Vad är din personliga

Handlarintervju med Espresso House konceptbutik i Hötorgshallen Läs mer »

gör rätten saftig och alldeles oemotståndli

Couscous Royale i tagine hos La Gazelle

Vegetarisk Couscous Royale hos La Gazelle Couscous Royale är en marockansk och algerisk paradrätt som traditionellt serveras i en tagine; en lergryta med koniskt lock som gör att ångan fångas upp och droppar tillbaka på maten. Detta gör rätten saftig och alldeles oemotståndlig. Kryddor som saffran, muskot, ingefära, nejlika och kanel blandas med alltifrån oliver till päron, äpplen, russin och citrusfrukter. Allt ligger på en bädd av fluffig couscous och äts genom att pitabröd eller

Couscous Royale i tagine hos La Gazelle Läs mer »

En Affogato består av en espresso med en kul

Affogato – det bästa av två världar

Om du aldrig har provat en affogato tidigare, är det dags nu tycker jag. En Affogato består av en espresso med en kula vaniljglass i. Espresson gör att glassen smälter sådär lagom mycket och det blir en krämig konsistens som smakar helt fantastiskt, om du frågar mig. Älskar du kaffe, är det här den perfekta sommarpausen! Att hitta ett kafé som säljer affogato är en barnlek om du befinner dig i någon italiensk gullig gränd,

Affogato – det bästa av två världar Läs mer »

i ordnar en fin latinamerikansk afton i en a

Tango och hängmörad biff i Hötorgshallen – boka fest med Latinamerikanska livsmedel

Vill du festa i Hötorgshallen? På sin Facebooksida erbjuder Latinamerikanska livsmedel en fixad fest i brasiliansk eller argentinsk saluhalls anda. Vi ordnar en fin latinamerikansk afton i en annorlunda atmosfär här i saluhallen. Mat, underhållning och musik. Vi fixar! Grillad asado de tira med chimichurri från Latinamerikanska livsmedel, recept finns i Hallen #3, 2014. Dansa salsa och njut av grillade brasilianska picanha, eller gå ”all in Argentina” med hängmörad biff och toner av tangomusik. Tolga

Tango och hängmörad biff i Hötorgshallen – boka fest med Latinamerikanska livsmedel Läs mer »

Grilla vegetariskt

Lika lätt som gott! Grillad paprika passar fint att lägga in i ättika – en sötsyrlig sommardelikatess. Grillat förknippas ofta med kött, kompakta stekar och salta korvar vilket kan vara gott men kanske inte är det lättaste i sommarvärmen. Grönsaker kräver minimalt med förberedning och är lika mättande och saftiga som en riktigt mör filé. Fördelen är att du inte sjunker som en sten under kvällsdoppet, du kanske till och med simmar över till grannnen

Grilla vegetariskt Läs mer »

Fira fjärde juli med kryddig nötkorv och cheddarsås från Taylors & Jones

Taylors & Jones startade som Sveriges första tillverkare av engelska färskkorvar. Idag hittas deras korvar lite här och var över hela landet, bland annat i Hötorgshallen. Korvutbudet består inte längre av enbart engelska korvar utan där finns numera varianter från de flesta av jordens alla hörn. Med anledning av USA:s nationaldag i morgon den 4:e juli tänkte vi att det är en ultimat ursäkt för att frossa i just amerikanska korvdelikatesser. Taylors & Jones säljer,

Fira fjärde juli med kryddig nötkorv och cheddarsås från Taylors & Jones Läs mer »

estaurang på gatuplan kan du frossa i både h

Handlarintervju med Tokyo Diner

Vad är en saluhall utan riktig sushi? I Hötorgshallen är det Tokyo Diner som står för de japanska läckerheterna, ”Stockholms bästa sushi” som de själva beskriver det. I deras restaurang på gatuplan kan du frossa i både handrullade konstverk och andra japanska rätter. Jag gjorde en snabbintervju med Marlon Ahlm som jobbar i restaurangen. Vad är din personliga favorit från er egen meny? Det får nog bli kyckling och tigerräkor. Det är sällan man får en riktigt bra tillagad kyckling

Handlarintervju med Tokyo Diner Läs mer »